Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

A ka ndonjë ilaç i cili ka dhënë efekt mbi gripin e derrave?

Ekzistojnë ilaçe të cilat përdoren vetëm nën kontrollin e doktorit. Këta ilaçe nuk duhet të përdoren pa recetë nëse nuk këshillohen nga mjeku. Ilaçi më i shpeshtë dhe më adekuat deri tani në trajtimin e Gripit të ri pandemik A H1N1 është tamiflu, që përdoret në formë tabletave dhe kapsulave, për të rritur dhe për fëmijë.

Dera e vetme për depërtim të virusit janë vrimat e hundës dhe goja/fyti.