Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Inspektohet Pishina e Gërmisë dhe lokalet hoteliere

ISK, ka organizuar po ashtu edhe aksionin për inspektimin e nivelit të higjienës edhe në aspektin laboratorik të higjienës ku janë marrë strisho nga sipërfaqet punuese dhe duart e personelit në disa subjekte afariste hoteliere për manifestime të ndryshme familjare dhe subjektet të cilët kanë frekuencë të madhe të ushqyeseve.

ISK është në proces e sipër të riinspektimit të këtyre subjekteve për të parë se sa janë duke u marr masat adekuate ligjore për sanimin dhe evitimin e të metave të evidentuara nga ISK dhe rezultatet e analizave laboratorike.

ISK ka urdhëruar inspektorët lokal dhe drejtorin që të marrin masa për largimin e shitëseve ambulator të ushqimit për çka niveli lokal ka të organizuar ekipin e inspektorëve  sanitarë, të Tregut Komunal së bashku me Policinë për largimin e shitëseve të tillë.

ISK është duke zbatuar në përpikëri urdhrin e Ministrit të Shëndetësisë që në pikën kufitare të Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës të bëhet monitorimi i situatës rreth Gripit të derrave, gjatë 24 orëve.