Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Kategorizimi i ri i komunave sipas zonave

Bazuar në numrin javor të rasteve të SARS-COV 2 në 100.000 banorë, IKSHPK ka bërë sot rangimin e komunave sipas zonave.

zonën e kuqe janë 4 komuna:

Prishtina, Fushë Kosova, Obiliq, Zveçani.

zonën e verdhë janë  9 komuna:  

Lipjani, Gjilani, Vushtrria, Prizreni, Peja, Gjakova, Podujeva, Mitrovica e Veriut, Leposaviqi.

 zonën e gjelbër janë 25 komuna:  

Vitia, Rahoveci, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Suhareka, Dragashi, Drenasi, Istogu, Klina, Skenderaj, Deçani, Kamenica, Malisheva, Juniku, Kaçaniku, Kllokoti, Zubin Potoku, Mamusha, Novobërda, Hani i Elezit, Parteshi, Ranillugu, Shterpca, Graçanica dhe Shtimja.

Ndryshimet:

·         Obiliqi nga e verdha kalon në të kuqen.

·         Suhareka nga e kuqja në të gjelbërtën.

·         Ferizaj nga e verdha kalon në të gjelbërtën.

·         Mitrovica e Jugut nga e verdha kalon në të gjelbërtën.

·         Gjilani nga e gjelbërta kalon në të verdhën.

·         Leposaviqi nga e gjelbërta kalon në të verdhën. 

 Bashkëngjitur tabela për rangimin e komunave sipas zonave!

 

Vendimet për Komunat:

Komuna e Deçanit

Komuna e Drenasit

Komuna e Ferizajit

Komuna e Fushë Kosovës

Komuna e Gjakovës

Komuna e Gjilanit

Komuna e Graçanices

Komuna e Hanit të Elezit

Komuna e Istogut

Komuna e Junikut

Komuna e Kaçanikut

Komuna e Kamenicës

Komuna e Kllokotit

Komuna e Klinës

Komuna e Lipjanit

Komuna e Malishevës

Komuna e Mamushës

Komuna e Mitrovicës Se Jugut

Komuna e Mitrovicës se Veriut

Komuna e Novobërdës

Komuna e Obiliqit

Komuna e Parteshit

Komuna e Podujevës

Komuna e Prishtinës

Komuna e Ranillugut

Komuna e Shterpces

Komuna e Shtimes

Komuna e Skenderajit

Komuna e Suharekës

Komuna e Vitisë

Komuna e Vushtrrise

Komuna e Zubin Potok

Komuna e Zveçanit

Komunen e Dragashit