Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Kategorizimi i ri i komunave sipas zonave

Kategorizimi i ri i komunave sipas zonave (numrit të infektuarve në 100 mijë banorë brenda 7 ditëve)

Bazuar në numrin e rasteve brenda një jave në 100.000 banorë, ky është kategorizimi i komunave sipas zonave:

Në zonën e kuqe janë 7 komuna:

Prishtina, Fushë Kosova, Podujeva, Mitrovica e Veriut, Mitrovica e Jugut, Zveçani dhe Gjilani.

Në zonën e verdhë janë 14 komuna:

Suhareka, Lipjani, Obiliqi, Malisheva, Juniku, Vushtrria, Klina, Shtimja, Prizreni, Peja, Gjakova, Graçanica, Kamenica, Ferizaji.

Në zonën e gjelbër janë 17 komuna:

Deçani, Vitia, Rahoveci, Dragashi, Drenasi, Istogu, Skenderaji, Leposaviqi, Kaçaniku, Kllokoti, Zubin Potoku, Mamusha, Novobërda, Hani i Elezit, Parteshi, Ranillugu dhe Shtërpca.

Shpjegim:

ZONA E KUQE: mbi 150 raste me COVID-19 në 100.000 banorë brenda 7 ditësh

– ZONA E VERDHË: deri në 76-150 raste me COVID-19 në 100.000 banorë brenda 7 ditësh

– ZONA E GJELBËR: deri në 75 raste me COVID-19 në 100.000 banorë brenda 7 ditësh

Vendimet për Komunat:

Komuna e Ferizajit

Komuna e Gjakovës

Komuna e Gjilanit

Komuna e Graçanices

Komuna e Kamenicës

Komuna e Klinës

Komuna e Leposaviqit

Komuna e Malishevës

Komuna e Obiliqit

Komuna e Pejës

Komuna e Prizrenit

Komuna e Vitise

Komuna e Zubin Potokut