Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Kosova e Japonia bashkëpunojnë në luftën kundër Covid-19

I  ngarkuarin me punë i Ambasadës së Japonisë në Kosovë, z. Mitsunori Ogasawar me bashkëpunëtorë  gjatë ditës ka vizituar Ministrinë e Shëndetësisë,  për t’i uruar ministrit të ri të Shëndetësisë, z. Arben Vitia marrjen e detyrës .

Të dyja palët shprehën shqetësimin për situatën pandemike me COVID-19 që ka përfshirë botën në përgjithësi, por edhe për menaxhimin e mëtejmë të situatës në veçanti.

 Ambasada e Japonisë si partner i përhershëm i MSh ofroj bashkëpunimin dhe ndihmën në projekte, me fokus të veçantë në furnizimin me pajisje shëndetësore.

Ministri Vitia falënderoj Aambasadorin për përkrahje të vazhdueshme dhe u dakorduan që në takimet e radhës të radhës të trajtojnë projekte konkrete.

Shteti i Kosovës është falënderues për shtetin japonez, për ndihmën konkrete që ka ofruar gjatë kësaj kohe të pandemisë Covid-19.