Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Ministri Agani për vizitë në Turqi

Komunikatë për media

Ministri Agani për vizitë në Turqi

 

 

Ministri i Shëndetësisë po merr pjesë në “International Diabetes Leadership Forum-Turkey 2013”, ku të pranishmëve iu drejtun edhe ish- presidenti i SHBA-së, Bill Klinton dhe ish -Sekretari Gjeneral i OKB-së, Kofi Annan.

 Stamboll, 16 nëntor 2013

Me ftesë të Ministrit të Punës dhe Mirëqenies Sociale të Republikës së Turqisë Z. Faruk Celik, Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Ferid Agani, po merr pjesë në “International Diabetes Leadership Forum-Turkey 2013”.

Takimi i sivjetmë i International Diabetes Leadership Forum po shqyrton rolin e politikëbërjes në menagjimin dhe parandalimin e Diabetit, duke nxjerr në pah ngritjen e vetëdijes rreth ngarkesës që po i bënë Diabeti sistemeve shëndetësore të vendeve në zhvillim.

Me fjalimet e tyre pjesëmarrësëve të profileve të ndryshme nga ato shtetërore deri tek shoqëria civile si nacionale ashtu edhe ndërkombëtare, iu drejtun edhe ish- presidenti i Shteteve te Bashkuara te Amerikes Z. Bill Klinton dhe ish -Sekretari Gjeneral i Kombeve te Bashkuara Z. Kofi Annan.

Në takim po merr pjesë edhe Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, z. Nenad Rasiq.