Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Ministri Ferid Agani priti koordinatoren e Agjencive të OKB-së dhe përfaqësuesen e përhershme e UNDP-së në Kosovë

“Unë jam e inspiruar me lidershipin e ri, sepse Ministri Agani jo vetëm që ka identifikuar problemet, por e ka edhe vizionin e qartë se si t’i ofrojë zgjidhjet për këto çështje dhe në këtë aspekt do ta ketë bashkëpunimin tonë të plotë”, tha znj. Lubrani, duke premtuar vazhdimin e mbështetjes përmes  projekteve të përbashkëta të WHO-së, UNICEF-it dhe UNFPA-së me MSH-në.
Ministri Agani ka falënderuar agjencitë e OKB-së për mbështetjen e tyre produktive në sektorin e shëndetësisë dhe e ka njoftuar znj. Lubrani me procesin e reformave serioze, të cilin do ta zhvillojë në sistemin shëndetësore.
Ministri ka theksuar se ai ka identifikuar qartë prioritetet dhe sfidat afatshkurtra dhe ato afatgjata në shëndetësi dhe rezultatet e para do të shihen pas njëqind ditëshit të parë të punës së kësaj Qeverie, derisa ka theksuar se partneriteti në këto sfida është i rëndësisë së veçantë.

 

 

Takim edhe me përfaqësuesit e TIKA

Ministri i Shëndetësisë Ferid Agani ka zhvilluar sot edhe një takim me përfaqësues të organizatës qeveritare turke TIKA, me të cilët përveç pranimit të urimeve për postin e ri ka biseduar edhe për aktivitetet e kësaj organizate në shëndetësinë kosovare, interesimin e Qeverisë turke për investime në shëndetësi, veçanërisht në QKUK,  në Klinikën e Gjinekologjisë dhe të Obstetrikës.
Në takim është biseduar edhe për mundësitë e tjera të reja të bashkëpunimit dhe është shprehur përkushtimi për një bashkëpunim afatgjatë.