Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Ministri Gashi qëndroi për vizitë në Emiratet e Bashkuara Arabe

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë ndihmuar pas luftës shëndetësinë kosovare ku ndër të tjera veçohet ndërtimi i Spitalit në Vushtrri, ndërkohë që Ministria e Shëndetësisë e Republikës së Kosovës shpreh respektin dhe falënderimin e saj për përkrahjen nga autoritetet e këtij vendi.

Ministria vlerëson se ndihma e këtij vendi do ta ndihmonte Kosovën në sigurimin e pajisjeve të reja në shëndetësi, pasi që një nga konstatimet e Raportit të Progresit për shëndetësi, thekson sfidën që ka të bëjë me pajisjet e vjetërsuara në institucionet publike shëndetësore të Republikës së Kosovës, dhe mundësitë buxhetore të shtetit të Kosovës nuk lejojnë sigurimin e pajisjeve cilësore bashkëkohore.