Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Ministri Ismaili takon homologun e tij në Maqedoninë Veriore,  Venko Filipche

Prishtinë, 22 mars 2019

Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismaili, ka realizuar një vizitë zyrtare sot në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Gjatë kësaj vizite ministri Ismaili ka takuar homologun e tij maqedonas Venko Filipche.

Ministri Ismaili e njoftoi homologun e tij në Maqedoninë e Veriut për reformat shëndetësore që po realizohen në Kosovë.

Të dy ministrat folën edhe për Fondin e Sigurimeve Shëndetësore.

Ministri Ismaili  e njoftoi ministrin Filipche për progresin dhe punën e madhe që po bëhet në Kosovë që sa më shpejtë të bëhet funksionalizimi i plotë i Fondit të Sigurimeve Shëndetësore.

Ministri i Maqedonisë së Veriut, Venko Filipche, ofroi të gjithë mbështetjen e tij dhe të shtetit maqedonas për forcimin e bashkëpunimit në fushën e shëndetësisë.

Pas këtij takimi, ministri Ismaili zhvilloi edhe një vizitë në Fondin e Sigurimeve të Maqedonisë, për të parë nga afër funksionimin e këtij fondi dhe mundësitë e shkëmbimit të praktikave më të mira me Kosovën.