Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Ministri Rrahmani po merr pjesë në Asamblenë vjetore të Asociacionit Mjekësor të Gjermanisë

Gjatë këtij takimi vjetor, ku po  diskutohen çështje të rëndësishme politike që ndikojnë tek profesionistët shëndetësor si dhe zhvillimet e fundit në politikat shëndetësore, Ministri Rrahmani u takua me Presidentin e Asociacionit Mjekësor të Gjermanisë, Prof. Dr  Frank Ulrich Montgomery si dhe Senatoren për shëndetësi të Hamburgut znj. Cornelia Pruefer-Storcks. 

Prishtinë, 24 maj 2016

Me ftesë nga Asociacionit Mjekësor të Gjermanisë, Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Imet  Rrahmani,  po merr pjese në Asamblenë e 119-të të Asociacionit Mjekësor të Gjermanisë në  Hamburg.

Gjatë këtij takimi vjetor, do të diskutohen çështje të rëndësishme politike që ndikojnë tek profesionistët shëndetësor si dhe zhvillimet e fundit në politikat shëndetësore.

Ministri Rrahmani u takua me Presidentin e Asociacionit Mjekësor të Gjermanisë, Prof. Dr  Frank Ulrich Montgomery si dhe Senatoren për shëndetësi të Hamburgut znj. Cornelia Pruefer-Storcks.

Gjatë takimit me znj. Storcks, Ministri Rrahmani shprehu falënderimet e tij ndaj shtetit gjerman për ndihmën e vazhdueshme dhënë  Kosovës si në planin politik ashtu edhe në atë shëndetësor dhe bashkëpunimin e shkëlqyeshëm që kanë të dy vendet në të gjitha fushat. Gjithashtu, u shpreh interesimi i dyanshëm për bashkëpunim të mëtejmë në fusha të ndryshme brenda sektorit shëndetësor.

Ministri Rrahmani ka njoftuar bashkëbiseduesit me zhvillimet në shëndetësinë kosovare dhe ka shprehur falënderimin e tij për Asociacionin Mjekësor Gjerman dhe ndihmën e tij në konstituivin e  Odave profesionale mjekësore në Kosovë.

Gjithashtu, Ministri Rrahmani  takoi në vigjilie të kësaj asambleje edhe Dr. Jacques de Haller, President i Komitetit për Mjekët Evropian;  Dr. Yoshitake Yokokura, President i Asosacionit Mjekësor Japonez,  Dr. Fatmir Brahimaj nga Urdhri i Mjekëve të Shqipërisë, dhe Dr. Vorhauer nga Këshilli Mjekësor Nacional i Francës.