Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Ministri Vitia diskuton me Ambasadorin e Turqisë, Çağrı Sakar për COVID-19

Sot në Ministrinë e Shëndetësisë, Ministri Vitia priti në takim Ambasadorin e Turqisë Çağrı Sakar.

Në këtë takim Ministri Vitia njoftoi Ambasadorin Sakar për situatën epidemiologjike në Kosovë, ecurinë e vaksinimit të grupeve prioritare sipas Planit shtetëror të Vaksinimit, fillimin e vaksinimit në masë dhe të gjitha përgatitjet e bëra sipas planit.

Në anën tjetër, Ambasadori Sakar përgëzoj Ministrin Vitia për arritjen e marrëveshjes me prodhuesin Pfizer, arritje kjo që jep shpresë në arritjen e qëllimit për ruajtjen e shëndetit publik.

_______________

Today at the Ministry of Health, Minister Vitia met with the Ambassador of Turkey Çağrı Sakar.

In this meeting, Minister Vitia informed Ambassador Sakar about the epidemiological situation in Kosovo, the progress of vaccination of priority groups according to the State Vaccination Plan, the start of mass vaccination and all preparations made according to the plan.

On the other hand, Ambassador Sakar congratulated Minister Vitia on reaching an agreement with the manufacturer Pfizer, an achievement that gives hope in achieving the goal of preserving public health.