Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Ministri Vitia, takim virtual me përfaqësuesit e FMN-së

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia dhe Sekretari i Përgjithshëm Naim Bardiqi kanë takuar sot përfaqësuesit e Fondit Monetar Ndërkombëtar të kryesuar nga Gabriel Di Bella, shefi i Misionit për Kosovën.

Gjatë këtij takimi, Ministri Vitia informoi ekipin e Fondit Monetar Ndërkombëtar për situatën rreth COVID-19, procesin e vaksinimit në masë, arritjen e marrëveshjes me prodhuesin Pfizer dhe plane të tjera të cilat ishin në interes të këtij grupi.

Në anën tjetër z. Di Bella, u shpreh i lumtur për faktin se në vendin tonë kemi ulje të rasteve të infektimit dhe përmirësim të situatës epidemiologjike dhe për fund z. Di Bella konfirmoj edhe një herë bashkëpunimin e FMN-së.

_____________

Ministar zdravlja, Arben Vitia i Generalni sekretar Naim Bardiqi, sastali su se danas sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda na čelu sa Gabriel Di Bella, šefom misije za Kosovo.

Tokom ovog sastanka, ministar Vitia je informisao tim Međunarodnog monetarnog fonda o situaciji oko COVID-19, procesu masovne vakcinacije, postizanju sporazuma sa proizvođačem Pfizer i drugim planovima koji su bili u interesu ove grupe.

Sa druge strane, g. Di Bella, izrazio je svoju zahvalnost za smanjenje slučajeva zaraze i poboljšanje epidemiološke situacije na Kosovu i još jednom su potvrdili saradnju MMF-om.

_____________

The Minister of Health, Arben Vitia and the General Secretary, Naim Bardiqi, met today with the representatives of the International Monetary Fund headed by Gabriel Di Bella, Head of Mission for Kosovo.

During this meeting, Minister Vitia informed the team of the International Monetary Fund about the situation with COVID-19, the mass vaccination process, the agreement reached with the manufacturer Pfizer and other plans which were in the interest of this group.

On the other hand, Mr. Di Bella expressed his gratitude for the reduction of the number of infected cases in our country, the improved epidemiological situation and confirmed once again the cooperation of the IMF.​