Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Ministria e Shëndetësisë shton angazhimet rreth Gripit A H1N1

Ministri Gashi ka kërkuar që institucionet të cilat i përfaqësojnë bashkëbiseduesit të japin nga vetja maksimumin, në mënyrë që situatë epidemiologjike të jetë në kontroll të plotë, të prekurit nga gripi të trajtohen në mënyrë korrekte dhe të ngrihet niveli i raportimit rreth gjendjes në terren.

Në këtë takim, u theksua se që javën që vjen mund të fillohet me vaksinimin e punonjësve shëndetësor me vaksinat e  Gripit A H1N1, derisa u vlerësuar si shumë pozitiv fakti që Ministria ka rritur sivjet numrin e vaksinave kundër gripit sezonal nga 12.000 më 2008, në 20.000 sivjet, derisa 20.000 të tjera do të blihen shumë shpejt dhe do t’i shpërndahen popullatës.

Gjithashtu, është vlerësuar se për këtë fazë, blerja e gjysmë milioni vaksina kundër gripit A H1N1 do të ishte e mjaftueshme.