Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

MSh dhe EBA diskutojnë bashkëpunimin në shëndetësi

U. d. Ministrja e Shëndetësisë dr. Dafina Gexha -Bunjaku ka pritur sot në takim një delegacion nga Departamenti Shëndetësor i Emirateve të  Bashkuara Arabe, me të cilët biseduan për mundësinë e investimeve në Spitalin  “ Sheikh Zayed” në Vushtrri, por edhe projektet e tjera në mbështetje të sistemit shëndetësor të Republikës së Kosovës.

 U. d. Ministrja Gexha Bunjaku vlerësoi lartë marrëdhëniet e mira mes dy vendeve dhe bashkëpunimin e qëndrueshëm, të dëshmuar tashmë me mbështetjen e vazhduar të Emirateve në realizimin e projekteve kyçe për kujdesin shëndetësor.

 Ajo theksoi nevojat që ka sistemi shëndetësor për investime, me theks të veçantë investimet kapitale për avancimin e kujdesit dytësor dhe tretësor shëndetësor.