Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Nënshkruhet nesër Qarkorja për trajtimin e fëmijëve me nivele të larta të plumbit në gjak

Prishtinë, 22. 11. 2010

Ju informojmë se, nesër më 23.11. 2010, në orën 11:00 në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Mitrovicë, do të bëhet nënshkrimi i Qarkores Informative nr. 3/2010 për trajtim me DMSA (Succimer) , me të cilën i hapet rruga zbatimit të Protokollit të trajtimit me DMSA për  fëmijët me nivele të larta të plumbit (Pb) në gjak.
Qëllimi i nënshkrimit të kësaj qarkoreje është informimi i institucioneve shëndetësore: Klinikës së Pediatrisë të QKUK, Spitalit Regjional në Mitrovicë, QKMF në Mitrovicё, IKSHPK-së dhe Instituteve Rajonale për Protokollin e trajtimit me DMSA të fëmijëve me nivele të larta të Plumbit (Pb) në gjak.
Protokolli përmban udhëzime të hollësishme për terapinë me DMSA tek fëmijët të cilët kanë nivele të larta të plumbit në gjakun e tyre. 
Ky protokoll është reviduar nga Grupi i ekspertëve të emëruar nga Ministria e Shëndetësisë e Republikës së Kosovës, në konsultim të ngushtë me ekspertë të OBSh-së, CDC-së, UNICEF-it dhe ekspertë të tjerë ndërkombëtarë.
 
Në këtë ngjarje, do të marrë pjesë edhe sekretari Permanent i Ministrisë së Shëndetësisë, dr. Ilir Tolaj, shefi i Zyrës së OBSH-së në Kosovë, dr. Skënder Syla, kryesuesi i Gripit punues për Protokollin e trajtimit me DMSA, dr. Lulzim Çela, si dhe zyrtarë të tjerë nga Prishtina e Mitrovica.

Pas kësaj ngjarje, do të vizitohet edhe Spitali Rajonal i Mitrovicës.

Mediat janë të ftuara ta përcjellin këtë aktivitet!