Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Presidenti Sejdiu përuroi Klinikën e rinovuar të Neurologjisë

“Besoj se investimi si ky dhe ngritja e cilësisë së shërbimeve do të jetë shpagimi më i mirë ndaj njerëzve tanë që kanë nevojë për shërbime shëndetësore”, tha Presidenti Sejdiu.

Kreu i QKUK-së, Ali Sadriu, e ka njohur Presidentin me punët e kryera në Klinikën e rinovuar të Neurologjisë dhe projektet që janë në vijim, duke theksuar  se, sipas një dinamike të paraparë, në funksion të do të vihen edhe Kardiokirurgjia, Njësia e re e Dializës në Kodrën e Trimave, do të investohet në rinovimin e klinikave të tjera për të vijuar me investime kapitale dhe edukim të vazhduar.

Në rinovimin e Klinikës së Neurologjisë Ministria e Shëndetësisë ka investuar 330. 000 euro, duke ngritur në nivelin më të lartë Kujdesin Intensiv.

Ministria e Minierave dhe Energjetikës ka kontribuar me 100.000 euro në ngrohjen solare të klinikës, ndërkohë që Postë-Telekomi i Kosovës (PTK) ka investuar 80.000 euro në pajisjen me inventar.

Qendra Klinike Universitare e Kosovës ndërkaq, ka investuar 12 mijë euro në ndërrimin e tubacioneve.

Klinika e Neurologjisë numëron një staf prej 80 punëtorëve, prej të cilëve 19 janë mjekë specialistë dhe pjesa tjetër i takon stafit tjetër: mjekë, infermierë, teknikë, etj., dhe ajo ofron shërbime terciare shëndetësore nga lëmia e neurologjisë për pacientët.