Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Rangimi i ri i komunave për COVID-19

Ministria e Shëndetësisë ka bërë rangimin e ri të komunave sipas zonave bazuar në rezultatet e IKSHPK-së, përkatësisht numrin e rasteve të reja të COVID-19 në 100.000 banorë në intervalin kohor prej shtatë ditësh.

Nga sot e deri më 26 mars, në zonën e kuqe janë 18 komuna:

Leposaviqi, Zubin Potoku, Zvecani, Mitrovica e Veriut, Mitrovica e Jugut, Podujeva, Vushtrria, Obiliqi, Prishtina, Fushë Kosova, Lipjani, Graçanica, Novobërda, Gjilani, Kamenica, Gjakova, Peja dhe Ferizaji.

Në zonën e verdhë janë 12 komuna:

Deçani, Juniku, Istogu, Klina, Skenderaj, Drenasi, Prizreni, Suhareka, Shtimja, Kaçaniku, Vitia dhe Kllokoti.

Në zonën e gjelbër  janë 8 komuna:

Ranillugu, Parteshi, Hani i Elezit, Shterpca, Malisheva, Rahoveci, Dragashi dhe Mamusha.

Ndryshimet

  1. Podujeva  nga zona e verdhë ka kaluar në zonën e kuqe.
  2. Ferizaji nga zona e verdhë ka kaluar në zonën e kuqe.
  3. Graçanica nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e kuqe.
  4. Drenasi nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e verdhë.
  5. Shtimja nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e verdhë.

 

Vendimet për Komunat:

Komuna e Podujevës

Komuna e Ferizajit

Komuna e Graçanicës

Komuna e Drenasit

Komuna e Shtimës