Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Rangimi i ri i komunave  për COVID-19

Ministria e Shëndetësisë ka bërë rangimin e ri të komunave sipas zonave bazuar në rezultatat e IKSHPK-së, përkatësisht numrin e rasteve të reja të COVID-19 në 100.000 banorë në intervalin kohor prej shtatë ditësh.

 Nga sot e deri më 8 janar, në zonën e kuqe, janë vetëm 6 komuna:

 Prishtina, Fushë-Kosova, Mitrovica e Veriut, Zveçani, Zubin Potoku dhe Leposaviqi.

 Në zonën e verdhë, janë po ashtu 6 komuna:

 Mitrovica e Jugut, Graçanica,  Obiliqi, Podujeva, Juniku dhe Gjilani.

 Ndërsa, në zonën e gjelbër, janë 26 komuna:

Kllokoti, Lipjani, Gjakova, Kamenica, Ferizaji, Vushtrria, Peja, Drenasi, Skënderaj, Istogu, Deçani, Shtërpca, Klina, Shtimja, Novobërda, Vitia, Prizreni, Suhareka, Kaçaniku, Rahoveci, Malisheva, Hani i Elezit, Dragashi, Mamusha, Parteshi dhe Ranillugu.

Komuna e Ferizajit

Komuna e Gjakovës

Komuna e Kamenicës

Komuna e Leposaviq

Komuna e Mitrovicës se Jugut

Komuna e Obiliqit

Komuna e Pejës

Komuna e Podujevës

Komuna e Vushtrrisë

Tabela Rangimi