Republika e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë

Zëvendësministrja turke e Shëndetësisë, Emine Alp Meşe viziton Prekazin

 

Pas nënshkrimit në Prishtinë të Planit të Veprimit për bashkëpunim dhe partneritet në shëndetësi midis Ministrive respektive të Shëndetësisë të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Turqisë, Zëvendësministrja e Shëndetësisë e Republikës së Turqisë, Prof. Dr. Emine Alp Meşe, e shoqëruar nga Sekretari i Përgjithshëm i MSh-së, Dr. Naim Bardiqi dhe përfaqësues të tjerë të MSh-së, ka qëndruar në Shërbimin Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës, ndërkohë që pasdite ka vizituar  Kompleksin memorial Adem Jashari në Prekaz.

Gjatë qëndrimit në Prekaz, ajo ka qëndruar edhe në Kullën e familjes Jasharaj, ku është pritur nga z. Murat Jashari, nip i komandantit legjendar të UÇK-së, Adem Jashari.

Zëvendësministrja Emine Alp Meşe, ka shprehur admirimin e lartë të saj për sakrificën e familjes Jasharaj për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës.

Ajo ka dëgjuar historinë e familjes Jasharaj dhe ka vendosur kurora e lule në varrezat e heronjve dhe dëshmorëve.

Gjithashtu, në kuadër të vizitës në Kosovë, Zëvendësministrja turke ka vizituar edhe tyrben e Sulltan Muratit në Gazimestan.